ThuiskokNoedels met ei

Troost in een kom. Laat de noedels in een middelgrote pan in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken (in circa 5 minuten in plaats van de gebruikelijke 6-8 minuten), spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Sprenkel er wat olie over zodat ze niet aan elkaar plakken. Klop intussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar en proef of hij goed op smaak is.

Rooster intussen in een grote koekenpan het sesamzaad 30 seconden op halfhoog vuur en zet opzij. Zet de pan van de noedels weer op het fornuis, voeg de kokosolie toe en bak de geschaafde kool en bosui 45 seconden op hoog vuur (niet te lang, zodat de kool nog beet heeft). Schuif de kool naar één kant van de pan en bak de eieren in de vrijgekomen ruimte tot spiegelei.

Bestrooi de eieren en kool met zout en peper.

Spoel de pan om en zet hem weer op het fornuis op halfhoog vuur. Giet de saus in de pan en verwarm hem; neem hem van het vuur. Verdeel de hete noedels over twee kommen, voeg een portie kool en gebakken ei toe en bestrooi het geheel met chilipeper en geroosterd sesamzaad. Dien op.