ThuiskokJapanse vis en doperwtendip

Een licht visgerecht met een hint van Japan dat u naar smaak kunt combineren met bijgerechten. In het boek wordt er frites van pompoen bij geserveerd.

Verhit de oven tot 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vermeng de gemalen amandelen met sesamzaad en cayennepeper in een ondiepe kom, klop het ei los in een diep bord en voeg zout en peper naar smaak toe.

Dompel de stukken vis in het eimengsel en daarna in het amandelsesammengsel; doe dat zorgvuldig zodat de vis volledig is bedekt. Leg ze op de voorbereide bakplaat en sprenkel over elk stukje wat geroosterdesesamolie. Bak de vis in de oven in 10-12 minuten rondom goudbruin en gaar.

Maak intussen de dip. Doe de doperwten met alle overige ingrediënten in een keukenmachine en druk steeds kort op de pulseknop tot het een grove of naar smaak, iets gladdere saus is. Proef en voeg naar smaak nog wat zout toe.

Leg de vis op een schaal, bestrooi met sesamzaad en serveer de limoenparten en de doperwtendip erbij.

    • Sam de Voogt