Telecom

EU kondigt onderzoek aan naar overname Tele2 door T-Mobile

De Europese Commissie gaat de geplande overname van Tele2 Nederland door T-Mobile Nederland onderzoeken. De commissie wil er zeker van zijn dat klanten in Nederland door de overname niet méér moeten gaan betalen voor telefoongebruik, schrijft de Commissie dinsdag. Volgens EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) wordt toegang tot betaalbare mobiele telecomdiensten steeds belangrijker: „We beginnen dit onderzoek omdat we zeker willen zijn dat de geplande transactie niet leidt tot hogere tarieven of een beperkter aanbod mobiele diensten voor Nederlandse consumenten.” Eind 2017 kondigde T-Mobile aan 190 miljoen euro te betalen voor de activiteiten van het Nederlandse dochterbedrijf Tele2. Moederbedrijf Deutsche Telekom krijgt driekwart van de aandelen. (NRC)