Rechtbank VS

Overname van Time Warner door AT&T goedgekeurd

Een Amerikaanse rechter heeft dinsdagavond de megaovername goedgekeurd van mediabedrijf Time Warner door AT&T. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van 85 miljard dollar (72,5 miljard euro). Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakte in 2016 bezwaar tegen de overname, omdat het vreesde dat te veel marktmacht in handen zou komen van één bedrijf. Maar voor die bewering was te weinig bewijs, oordeelde de rechter. AT&T is het grootste telecomconcern ter wereld. Het levert onder meer televisie- en telefoonverbindingen. Er werken 254.000 mensen en in 2017 bedroeg de omzet 136 miljard euro. Bij Time Warner (onder meer eigenaar van tv-zender HBO) werken 26.000 mensen. Vorig jaar draaide het mediabedrijf een omzet van 26,5 miljard euro. (NRC)