Podcast

NRC Onbehaarde Apen #12: Wie zijn de helden van de genrevolutie?

Ineens heeft iedereen het over CRISPR CAS-9, de genetische wondertechniek waarmee naar gelieve in genen kan worden geknipt. Drie onderzoekers strijden om de Nobelprijs, maar wie moeten we er nog meer mee feliciteren? Onbehaarde Apen blikt terug op een daverende revolutie.

De ontdekking van CRISPR CAS-9 biedt tal van mogelijkheden tot het uitroeien van erfelijke ziektes. Een ware revolutie, die volgens velen in aanmerking komt voor een Nobelprijs.Maar gezien de enorme hoeveelheid wetenschappers die er aan bijdroegen rijst de vraag: wie moet die krijgen?

Meer weten over de werking van CRISPR CAS-9? Bekijk ook de video die NRC er over maakte: Kun je binnenkort aan je ongeboren kind sleutelen?. Luister ook de vorige aflevering van Onbehaarde Apen: Alles over de tong met Joël Broekaert.

Productie Mirjam van Zuidam.