Fusie

Visbedrijven Klaas Puul en Foppen gaan samen verder

Visbedrijven Klaas Puul en Foppen gaan samen verder, onder de naam Dutch Seafood Company. De ondernemingen uit Volendam en Harderwijk stellen door de fusie een sterkere marktpositie te hebben. Alle banen bij beide bedrijven blijven behouden. Foppen is vooral bekend van paling en zalm. De visverwerker was in 2012 betrokken bij een internationale salmonella-uitbraak door besmette gerookte zalm uit een Griekse fabriek van Foppen. Hierdoor kwamen ten minste vier mensen om het leven en werden tienduizenden mensen ziek. Klaas Puul verkoopt vooral garnalen. De gezamenlijke omzet van de bedrijven bedroeg vorig jaar zo’n 325 miljoen euro. De fusie moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad van Klaas Puul en door de Autoriteit Consument en Markt. (ANP)