Burgemeestersbenoeming

OM wilde Brabantse journalist afluisteren bij gesprek met bron

Justitie heeft in het onderzoek naar de schending van het ambtsgeheim bij de burgemeestersbenoeming in Den Bosch ook geprobeerd om een gesprek van een journalist van het Brabants Dagblad af te luisteren. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. De politie probeerde een gesprek van journalist Jos van de Ven met „een van de verdachten” in een horecazaak af te luisteren. Dat is uiteindelijk niet gebeurd, aldus het OM. Waarom is niet duidelijk. Op initiatief van het OM vond er dinsdagochtend een gesprek plaats met het Brabants Dagblad. Hoofdredacteur Lucas Houtert noemt de afluisterpoging „zeer ernstig”. Eerder werd bekend dat justitie de belgegevens van Van de Ven had opgevraagd. De journalist schreef vorig jaar dat de benoemde Jack Mikkers niet de voorkeur had van het gemeentebestuur. (NRC)