Ongeluk

Twee Nederlanders omgekomen na botsing in Oregon

Bij een auto-ongeluk in de Amerikaanse staat Oregon zijn drie werknemers van het Nederlandse technologiebedrijf ASML uit Veldhoven om het leven gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf na berichtgeving in Amerikaanse media. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat twee van de slachtoffers de Nederlandse identiteit hebben. Over de nationaliteit van het derde slachtoffer heerst nog onduidelijkheid. Het ongeval bij de stad Salem vond donderdagavond (lokale tijd) plaats. Het drietal, dat in de VS was voor werk, stond stil op de weg toen een pick-uptruck achterop hun voertuig reed. Een van de drie inzittenden overleed ter plekke, de twee anderen werden per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleden ze later aan hun verwondingen. (NRC)