Dieselschandaal

Daimler roept bijna 800.000 auto’s terug vanwege gesjoemel

Mercedes-moederbedrijf Daimler roept in Europa 774.000 dieselauto’s terug wegens mogelijk gesjoemel met uitstootgegevens. Het Duitse ministerie van Transport heeft opdracht gegeven voor de terugroepactie. Het gaat om onder meer de Mercedes Vito en de Mercedes C-klasse. Ongeveer een derde van de betreffende auto’s rijdt rond in Duitsland, verder zijn geen gegevens over de verdeling per land gegeven. Mercedes laat weten „in het hoogste tempo” aan de slag te gaan om de voertuigen te repareren. De recall heeft te maken met verdachte testgegevens. Net als bijna drie jaar eerder bij Volkswagen zijn de auto’s mogelijk gemanipuleerd om schoner te lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Software herkent tests, waarna systemen in werking treden of juist worden uitgeschakeld. (ANP/Bloomberg)