Computerwinkels

Winkels van failliete keten Leapp blijven gesloten tot doorstart

De 24 winkels van de vrijdag failliet verklaarde computerketen Leapp blijven voorlopig gesloten. Volgens curator Kees van de Meent vergoot dat de kans op een tweede leven voor de verkoper van gebruikte en opgeknapte Apple-apparaten. Meestal wordt een keten in geval van een bankroet juist open gehouden, om geen klandizie te verliezen en het bedrijf aantrekkelijk te houden voor een potentiële koper. Leapp verkoopt echter tweedehandsproducten en die verliezen weinig aan waarde als de filialen een tijdje dicht zijn. Sterker nog: als de winkels nu weer open zouden gaan en de complete voorraad wordt de komende weken verkocht, is Leapp volgens de curator minder interessant om over te nemen. Er hebben zich al meerdere partijen gemeld met interesse voor een doorstart. (ANP)