Brieven

Netwerken

Tot een heilige kunst verheven

Ik lees de columns van Tom-Jan Meeus altijd met veel plezier, maar door de column van deze donderdag (Netwerkbederf bij GroenLinks en OM, 7/6)voelde ik me ontzettend geneigd te reageren. Ik kan het namelijk niet méér eens zijn met de constatering dat tegenwoordig sociale geliktheid hoger wordt gewaardeerd dan de kwaliteit van wat iemand nu werkelijk doet. Een jammerlijke conclusie.

Helaas lijkt dit fenomeen, waarin absurd veel belang wordt gehecht aan netwerken i.p.v. het eigenlijke functioneren, alleen maar sterker te worden. Vandaar dat ik, binnenkort mijn tweede mastergraad behalend, zo blij was te lezen dat een weldenkend persoon als de heer Meeus dit ook zo ziet. Op de universiteit wordt het netwerken immers ook tot een soort heilige kunst verheven, en je zou haast bang worden dat er geen mensen meer bestaan die inzien wat nu werkelijk belangrijk is.