In beeld

De aanloop naar een unieke ontmoeting

Dinsdag spreken de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim elkaar in Singapore over het kernwapenprogramma van Pyongyang. De twee waren zondag al aangekomen om zich voor te bereiden en vertegenwoordigers van de stadstaat te spreken. Maar er was ook tijd om Singapore te bekijken.

In de aanloop naar de top tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un worden souvenirs uitgedeeld met beeld van de twee mannen.
Foto Kim Kyung-Hoon/Reuters
President Trump vloog direct na de G7-top in Canada naar Singapore, waar hij zondag aankwam.
Foto Evan Vucci/AP
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kwam ook op zondag aan in de stadstaat en reed over een afgezette weg naar zijn verblijf.
Foto Tyrone Siu/Reuters
Trump maakte gebruik van het bezoek om ook de Singaporese premier Lee Hsien Loong te spreken (niet te zien in dit beeld). Maandag kreeg hij van de premier een taart aangeboden met een kaars alvast voor zijn verjaardag later deze week. Naast hem zitten stafchef John Kelly en adviseur Stephen Miller.
Foto AFP/Ministry of Communications and Information of Singapore
Het eiland Sentosa, aan de zuidkant van Singapore, waar Kim en Trump elkaar dinsdag treffen. De top vindt plaats in het luxe Capella Hotel.
Foto Anthony Wallace/AFP
De Noord-Koreaanse leider had ook tijd om de stad te bekijken. Hier bezoekt hij het populaire Merlion Park in Singapore.
Foto Tyrone Siu/Reuters
Een van de persoonlijke beveiligers van de huidige Noord-Koreaanse leider. Op het jasje is een pin gespeld met zijn vader Kim Jong-il en grootvader Kim Il-sung
Foto Tyrone Siu/Reuters
Op een televisiescherm in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang meldt de beroemde nieuwslezer Ri Chun Hee dat leider Kim is aangekomen in Singapore.
Foto Ed Jones/AFP
Een journalist steekt zijn telefoon door een beveiligingshek bij het Capella Hotel om een foto te maken.
Foto Mast Irham/EPA
Trump zwaait vanuit zijn auto die onderweg is naar het presidentiële paleis Istana in Singapore.
Foto Mast Irham/EPA
De Amerikaanse president werd verwelkomd door de Singaporese premier Lee Hsien Loong in het paleis.
Foto AFP/Ministry of Communications and Information of Singapore
Een kunstenaar deed op een strand in India met zand een oproep aan de twee leiders: "Laat Vrede Zegevieren."
Foto Asit Kumar/AFP