Podiumplek voor Verstappen in Canada

Vettel won in zijn Ferrari de grand prix van Canada en neemt de leiding in de WK-stand.

Verstappen tijdens de grand prix in Montreal zondag.
Verstappen tijdens de grand prix in Montreal zondag. Foto Dan Istitene/AFP

Max Verstappen heeft zondag bij de grand prix van Canada zijn tweede podiumplaats gewonnen van het seizoen: hij werd in zijn Red Bull derde, achter Sebastiaan Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes). Vettel heeft door zijn overwinning de leiding in de WK-stand van Lewis Hamilton overgenomen, de Brit eindigde op de vijfde plaats.

De eerste bocht probeerde Verstappen, die ook van de derde plek was gestart, Bottas al te passeren. De Fin liet hem echter er niet langs, en reed weg bij de twintigjarige Nederlander. Het lukte Bottas om de achterstand ten opzichte van Vettel terug te brengen tot ongeveer drie seconden.

Een fout in de 57ste ronde kwam hem duur te staan: de Fin reed door het gras en verloor meerdere seconden ten opzichte van de Duitser. De laatste ronden jaagde Verstappen, die verder foutloos reed, op de nummer twee en wist het verschil terug te brengen, maar tevergeefs.

Lees de voorbeschouwing: In zijn carrière stormt het als nooit tevoren, Verstappen moet zichzelf niet verliezen in Canada

Finishvlag te vroeg

Overigens zorgde een zeldzaam tafereel tegen het einde nog voor verwarring: op de pitmuur werd een ronde te vroeg met de zwart-wit geblokte vlag gezwaaid. Vettel lette niet op het foute signaal en de Duitser reed de race zonder grote uitdagingen uit. De topgroep behield de hele race haar plek.

Verstappen startte op plek drie, nadat hij in de trainingen de snelste tijd had neergezet. Vorige maand eindigde de Nederlander bij de grand prix van Spanje ook op de derde plek.

Correctie (11 juni 2018): In een eerdere versie van dit bericht stond dat Verstappen de snelste tijd had neergezet in de kwalificatie. Dat moest de training zijn. In de kwalificatie reed hij de derde tijd.