Tennis

Nadal kan Roland Garros voor de elfde keer winnen

Tienvoudig Roland Garros-winnaar Rafael Nadal heeft opnieuw de finale bereikt in Parijs. De 32-jarige Spanjaard versloeg vrijdag in de halve eindstrijd de Argentijn Juan-Martin del Potro in drie sets: 6-4, 6-1 en 6-2. Het is de elfde keer sinds 2005 dat Nadal in de finale van het graveltoernooi staat; alleen in 2009, 2015 en 2016 ontbrak hij op de laatste speeldag in Parijs.

Tegenstander van Nadal zondag is Dominic Thiem. De 24-jarige Oostenrijker rekende in de andere halve finale in drie sets af met de revelatie van het toernooi, de Italiaan Marco Cecchinato: 7-5, 7-6, 6-2. Voor Thiem, de nummer acht van de wereld, betekent het zijn eerste grandslamfinale. In Parijs bleef hij de afgelopen twee jaar steken in de halve finale. Thiem is de enige speler die dit jaar van Nadal op gravel wist te winnen, in de kwartfinale van het ATP-toernooi van Madrid. (NRC)