Voetbalrechten

Europa League blijft bij RTL 7, Premier League ook bij Amazon

RTL 7 blijft de komende drie seizoenen de Europa League (EL) uitzenden. De zender heeft zich verzekerd van de uitzendrechten van 25 live wedstrijden en alle samenvattingen. De EL geldt als aantrekkelijk alternatief voor de Champions League, die te zien blijft bij Talpa’s Veronica. In de EL zijn vaak meer (en langer) Nederlandse clubs te zien. Komend seizoen zijn dat AZ, Feyenoord en Vitesse. Voetbalrechten zijn belangrijk voor tv-zenders, omdat kijkers graag live voetbal kijken.

In het Verenigd Koninkrijk werd donderdag bekend dat internetbedrijf Amazon de rechten heeft gekocht van twintig Premier League-wedstrijden. Er werd al langer druk gespeculeerd over de entree van grote Amerikaanse techbedrijven in het Engelse voetbal. Sky en BT zenden de meeste wedstrijden uit. (NRC)