Thuiskok

Asperges met chorizo

We sluiten af met een recept van een groot Ajax-fan: Ron Blaauw, chef-kok van de restaurants van Gastrobar-formule, waarvan er één een Michelinster heeft. Blaauw is een ras-Ajacied, en stond jaren tussen de skinheads op de F-side. Zouden ze dit daar ook waarderen?

Schil de groene asperges en snijd de onderste 2 cm van de asperges af. Maak dan de basis voor de dressing. Meng de mosterd met de azijn en suiker en meng dit goed door elkaar. Voeg langzaam de olie toe en breng het op smaak met zout en peper. Dek het mengsel af en zet het in de koelkast. Was de sla en droog deze zorgvuldig. Verhit een koekenpan en bak hierin de blokjes chorizo. Als ze knapperig zijn gebakken, laat je ze uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Verhit een grillpan met een beetje olie en grill de asperges in enkele minuten beetgaar. Rasp de sinaasappel en strooi een theelepel sinaasappelrasp over de asperges. Verhit een koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak daarin 4 mooie spiegeleitjes. Haal de dressing uit de koelkast en meng deze met de sla, de asperges en de gebakken chorizo en verdeel de salade over 4 bordjes. Snijd met een kaasschaaf mooie dunne schillen van de Parmezaanse kaas en leg ze op de salade. Verdeel basilicumblaadjes over de borden. Leg tenslotte op elk bord salade een spiegeleitje.