Pegida

Varkensbarbecue anti-islamgroep bij moskee afgeblazen

Ongeveer twintig aanhangers van anti-islamgroep Pegida hebben op het laatste moment besloten donderdagavond toch geen demonstratieve barbecue met varkensvlees te houden voor de deur van de Laleli-moskee in Rotterdam. Een woordvoerder van burgemeester Aboutaleb meldde dat de Pegida-aanhangers besloten te vertrekken bij het zien van een tegendemonstratie bij de moskee. Volgens Pegida heeft de politie gezegd dat hun veiligheid niet kon worden gegarandeerd. De politie ontkent dit te hebben gezegd en zegt dat de groep zelf besloot weg te gaan. Naar schatting een paar honderd tegendemonstranten waren bij de moskee aanwezig en vormden een menselijke ketting. De sfeer ter plekke was meest gemoedelijk. De tegendemonstranten riepen wel enkele leuzes tegen Aboutaleb. (ANP)