Inés Zorreguieta

Koninklijk gezin naar Argentinië om uitvaart zus Máxima

Het koninklijk gezin gaat dit weekend naar Argentinië om de uitvaart van Inés Zorreguieta bij te wonen, de zus van koningin Máxima. Inés overleed woensdag in de Argentijnse stad Buenos Aires. Volgens de RVD is „vermoedelijk” sprake van zelfmoord. De dood van Inés komt nog geen jaar na het overlijden van haar vader, Jorge. Hij stierf op 89-jarige leeftijd aan kanker. Inés Zorreguieta was een van de getuigen bij de doop van prinses Ariane. Arianes vierde naam is ook Inés. Máxima’s publieke optredens op donderdag en vrijdag zijn afgezegd. Ook is ze niet bij het staatsbezoek aan Estland, Letland en Litouwen. (NRC)

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoonnummer 0900-0113 of www.113Online.nl