Grenfell-ramp

Negen mensen opgepakt die zich ten onrechte als slachtoffers zouden hebben uitgegeven

De Britse politie heeft donderdag acht mannen en één vrouw opgepakt. Ze worden ervan verdacht zich ten onrechte te hebben uitgegeven als slachtoffers van de brand in de Grenfell-toren in Londen vorig jaar. Bij de ramp kwamen ruim zeventig mensen om. De vermoedelijke fraudeurs streken tussen de 20.000 en 100.000 pond (23.000 tot 113.000 euro) op aan vergoedingen en huisvesting die waren bedoeld voor getroffenen. Ze zijn niet de eersten die worden beschuldigd van fraude met het hulpgeld voor slachtoffers van de brand. Er zijn al minstens vijf gevallen bekend waarbij iemand zich voordeed als inwoner of bezoeker van de afgebrande woontoren. In april werd een vrouw veroordeeld tot 4,5 jaar cel in verband hiermee. (BBC)