Formule 1

Verstappen wordt ‘moe’ van vragen over zijn rijgedrag

Max Verstappen is alle op- en aanmerkingen op zijn rijgedrag een beetje beu. „Ik word moe van alle vragen”, zei de Formule 1-coureur van Red Bull in de aanloop naar de Grand Prix van Canada zondag in Montréal. „Het heeft geen zin meer om over mijn rijstijl te praten. Ik zal echt niet veranderen. Ik ben op mijn manier gekomen waar ik nu ben en blijf gewoon mijn ding doen.” Verstappen beleeft tot dusver een moeizaam seizoen in de koningsklasse van de autosport. Hij eindigde in de eerste zes races van dit jaar pas één keer op het podium. Crashes met onder anderen teamgenoot Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel van Ferrari leverden hem veel kritiek op. In Monaco reed hij zijn bolide in de vrije training via de vangrails de omheining in. (ANP)