Rafael Nadal en Dominic Thiem door naar finale Roland Garros

De tennissers versloegen vrijdag Juan Martín del Potro en Marco Cecchinato in Parijs.

Nadal viert zijn overwinning.
Nadal viert zijn overwinning. Foto Christophe Simon/AFP

Rafael Nadal heeft vrijdag zonder al te veel problemen gewonnen van de Argentijnse Juan Martín del Potro. In drie sets (6-4, 6-1 en 6-2) sloeg hij zich voor de elfde keer een weg naar de finale van Roland Garros.

Del Potro kon in de eerste set nog een beetje weerstand te bieden aan de Spanjaard, maar in de tweede en derde set werd duidelijk dat de zestienvoudig Grand Slamkampioen te sterk was. Del Potro staat op nummer zes van de wereldranglijst, die Nadal aanvoert.

Zondag neemt de Spanjaard het op tegen de Oostenrijkse Dominic Thiem. Hij won eerder op vrijdag in drie sets van de Italiaan Marco Cecchinato (25): 7-5, 7-6 en 6-1.

Verrassende Cecchinato

Cecchinato versloeg de afgelopen weken wereldtoppers David Goffin en Novak Djokovic, terwijl hij daarvoor nog nooit een wedstrijd op een Grand Slam-toernooi gewonnen had. In 2016 werd hij nog voor anderhalf jaar geschorst om matchfixing. Vragen daarover wilde hij deze week in Parijs niet beantwoorden.

Lees ook: De Italiaanse tennissensatie met het discutabele verleden

De nummer 72 op de wereldranglijst moest zijn vrijdag zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker Thiem. Die wist op zijn beurt na twee halve finales op rij in Parijs nu eindelijk wel te winnen.

Daarmee is hij pas de tweede Oostenrijker ooit in de finale van een Grand Slam. Thomas Muster ging hem in 1995 voor en won toen ook Roland Garros. Zondag speelt Thiem de finale tegen Rafael Nadal of Juan Martín del Potro. Die twee ontmoeten elkaar later op vrijdagmiddag.