In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Veiligheidstroepen in de Jordaanse hoofdstad Amman. Na dagen van heftige protesten heeft de Jordaanse premier Hani Mulki op aandringen van koning Abdullah zijn ontslag ingediend. Die eiste zijn aftreden in de hoop dat daarmee de rust in het land zou terugkeren. Duizenden mensen protesteren al dagen tegen de belastingverhogingen en bezuinigingsmaatregelen waardoor o.a. de prijzen van brandstof en elektriciteit fors zijn gestegen en de subsidie op brood is afgeschaft.
Foto Raad al-Adayleh / AP
Toeristen rusten op de Capitolijn in Rome. De Capitolijn is een heuvel met twee toppen waarvan de eigenlijk alleen zuidelijke top de Capitolijn wordt genoemd. Op deze top staat al sinds de zesde eeuw voor christus de belangrijkste en een van de grootste tempels van Rome. De tempel, die oorspronkelijk van hout en leem was gemaakt, brandde in totaal drie maal af. De huidige vorm kreeg de Capitolijn in de zestiende eeuw en werd ontworpen door Michelangelo Buonarroti. Beter bekent als Michelangelo.
Foto Stefano Rellandini / REUTERS
Enkele van de weinig overgebleven bewoners van het ooit zo welvarende Chinese vissersdorpje Houtouwan op het eiland Shengshan. Het dorpje, waar ooit meer dan 2.000 vissers woonden, werd in het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw vanwege onder andere de slechte bereikbaarheid en het gebrek aan onderwijs, door bijna al zijn inwoners verlaten.
Foto Johannes Eisele / AFP
Het dorp San Miguel Los Lotes in Guatemala na de uitbarsting van de vulkaan Fuego. Tijdens de uitbarsting van de vulkaan, waarbij duizenden mensen moesten worden geëvacueerd, vielen ruim honderd doden en raakten zeker tweehonderd mensen vermist.
Foto Johan Ordonez / AFP
Een familielid van de door een Israëlische militair gedode 21-jarige Palestijn Ezz El-Deen al-Tamimi in het ziekenhuis van Ramallah kort na het nieuws van diens overlijden. De man werd door de militair van dichtbij neergeschoten nadat deze hem tijdens protesten met een steen tegen het hoofd geraakt had.
Foto Mohamad Torokman / REUTERS
Leden van het 7de RMAT beklimmen de Part-Dieu toren in de Franse stad Lyon tijdens een show ter ere van het 130-jarige bestaan van hun eenheid. Het 7de RMAT is het Franse legeronderdeel dat gespecialiseerd is in ondersteuning bij operaties in bergachtige gebieden.
Foto Jeff Pachoud / AFP
Moslims in de Indonesische stad Surabaya slapen in een moskee omdat zij geloven dat God tijdens de laatste tien nachten van de ramadan zijn zegen over hen uit zal spreken.
Foto Juni Kriswanto / AFP
Een door demonstranten overmeesterde Nicaraguaanse politieagent tijdens rellen in de stad Masaya. Tijdens de golf van protesten die sinds april dit jaar tegen president president Daniel Ortega en diens regering gehouden wordt, zijn inmiddels 120 mensen om het leven gekomen. De protesten begonnen nadat Ortega de sociale premies had verhoogd en de uitkeringen verlaagd om het sociale zekerheidsstelsel betaalbaar te houden. Na het intrekken van het decreet bleven de protesten echter doorgaan. Ditmaal tegen het overheidsgeweld tijdens de eerdere protesten.
Foto Inti Ocon / AFP
Kinderen in het Duitse Frankfurt am Main zoeken verkoeling in een fontein nu de temperatuur in de stad opgelopen is tot ruim 30 graden.
Foto Arne Dedert / AFP
Een vrouw in het Vietnamese plaatsje Xa Cau, vlakbij Hanoi, fietst langs plastic flessen die gerecycled zullen gaan worden.
Foto Kham/ REUTERS
De Servische tennisser Novak Djokovic wordt, op de tiende dag van Roland Garros, tijdens zijn wedstrijd tegen de Italiaan Marco Cecchinato door zijn trainer gemasseerd. De Italiaan werd na zijn overwinning de jongste tennisser die sinds 1999 de halve finale haalde.
Foto Eric Feferberg / AFP
Moslimvrouwen bij een relikwie waarvan gedacht wordt dat het een haar uit de baard van de profeet Mohammed is.
Foto Danish Ismail / REUTERS
Een krokodil in de Tarcoles rivier in Costa Rica. De Tarcoles is een van de zwaarst vervuilde rivieren van Latijns-Amerika. Costa Rica wil voorloper worden in het vervangen van plastic wegwerpartikelen door duurzame en milieuvriendelijk alternatieven.
Foto Jeffrey Arguedas / EPA
Een Russische Soyuz MS-09 met aan boord de Amerikaan Serena Aunon-Chancellor, de Rus Sergey Prokopyev en de Duitser Alexander Gerst kort na de lancering vanaf het Kosmodroom Bajkonoer. Het Kosmodroom Bajkonoer is de oudste en grootste raketlanceerplaats ter wereld en moest tijdens de Koude Oorlog geheim blijven voor het Westen omdat er raketten met kernkoppen gelanceerd konden worden. Daarom kreeg de basis de naam van een dorp dat 320 kilometer daar vandaan lag.
Foto Vyacheslav Oseledko / AFP
De Servische keeper Predrag Rajkovic en de Serviër Luka Jovic tijdens een warming-up in de rust van de internationale vriendschappelijke wedstrijd tussen Chili en Servië in de Merkur Arena in de Oostenrijkse stad Graz. De wedstrijd werd door Chili met 1-0 gewonnen.
Foto Joe Klamar / AFP