VS versus Noord-Korea

Trumps advocaat Giuliani: Kim smeekte om top te laten doorgaan

Volgens Donald Trumps advocaat Rudy Giuliani heeft het Noord-Koreaanse bewind dankzij de harde lijn van de president Trump de Amerikanen „gesmeekt” om de top volgende week in Singapore alsnog te laten doorgaan. Dit verklaarde Giuliani woensdag tijdens een bezoek aan Israël. „Kim Jong-un kwam op handen en knieën terug en smeekte daarom, en dat is precies de positie waarin je hem wilt dwingen”, aldus de raadsman van de president. Kim zou zich daartoe gedwongen hebben gevoeld nadat Trump twee weken geleden in een officiële brief aan Kim had verklaard af te zien van de geplande top. De Noord-Koreaanse leider zou vervolgens een andere toon hebben aangeslagen en zich toch weer bereid getoond hebben te praten over nucleaire ontwapening van zijn land. (NRC)