Tour de France

Tom Dumoulin rijdt na de Giro ook de Tour

Tom Dumoulin start na zijn tweede plaats in de Giro ook in de Tour de France. „Na een goede Giro focus ik me ook in de Tour op het klassement, maar zonder een specifiek resultaat in gedachten. Dit is vooral bedoeld om te leren”, zegt Dumoulin over zijn ambities. Nooit eerder reed hij twee grote rondes kort achter elkaar voor het klassement. De beste eindklassering in de Tour tot dusver voor Dumoulin is een 33ste plek in 2014. Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome geldt vooraf als favoriet, al is zijn deelname wegens een lopend dopingonderzoek omstreden. De Brit versloeg Dumoulin in de Giro met een spectaculaire aanval in de voorlaatste bergrit, en behaalde zo zijn derde eindzege op rij in een grote ronde. Andere kanshebbers zijn Nairo Quintana en Vincenzo Nibali, Tourwinnaar van 2014, beiden niet actief in de Giro. De 105de editie van de Tour begint 7 juli. (NRC)