Tennis

Halep en Muguruza naar halve finale Roland Garros

Simona Halep heeft voor de derde keer in haar loopbaan de halve finale gehaald op Roland Garros. De Roemeense nummer één van de wereldranglijst had daarvoor wel drie sets nodig tegen de Duitse Angelique Kerber: 6-7, 6-3 en 6-2. De dertigjarige Kerber verloor nog geen set deze editie van de Open Franse tenniskampioenschappen. Halep bleek van een andere orde dan haar eerdere tegenstanders. Toen de 26-jarige Roemeense na de eerste set haar beste niveau haalde, was ze niet meer te stoppen. Halep treft in de halve finale de als derde geplaatste Garbiñe Muguruza. De Spaanse, winnares van 2016, walste over de Russische Maria Sjarapova heen: 6-2 en 6-1. Sjarapova verliet na 1 uur en 10 minuten gedesillusioneerd de baan. Muguruza verloor tot dusver nog geen set op Roland Garros. De andere halve finale gaat tussen de Amerikaanse speelsters Madison Keys en Sloane Stephens. (ANP)