drugsdelicten

Trump verleent gevangene gratie na gesprek met Kim Kardashian

Woensdag heeft president Trump volgens Amerikaanse media gratie verleend aan Alice Johnson, een 63-jarige vrouw die een levenslange gevangenisstraf uitzit wegens drugsdelicten. Het besluit is opvallend omdat reality-ster Kim Kardashian vorige week het Witte Huis bezocht om voor de vrijlating van de vrouw te lobbyen. Kardashian vindt dat de vrouw te zwaar gestraft is. Johnson zit al 22 jaar in de gevangenis voor geweldloze drugsdelicten. Ze speelde een rol in cocaïnesmokkel. CNN publiceerde eerder een brief van Johnson waarin zij oud-president Obama vraagt om gratie. Maar Obama ging niet in op het verzoek. Trump doet dat nu wel, kort na het bezoek van Kim Kardashian. Jared Kushner, senior-adviseur van het Witte Huis en de schoonzoon van Trump, had al langer contact met Kardashian over Johnson. (NRC)