Voetbal

Pepijn Lijnders keert terug als assistent bij Liverpool

Pepijn Lijnders keert terug bij Liverpool. De 35-jarige Limburger gaat bij de Engelse club aan de slag als assistent van manager Jürgen Klopp, de rol die hij vervulde tot hij een half jaar geleden bij NEC zijn eerste kans als hoofdtrainer kreeg. Lijnders kreeg de opdracht om de Nijmeegse club met aantrekkelijk voetbal terug te brengen in de eredivisie, maar hij kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. Zijn elftal presteerde wisselvallig en moest in de Jupiler League genoegen nemen met de derde plaats, achter Jong Ajax en Fortuna Sittard. In de play-offs liet NEC zich aftroeven door FC Emmen, dat vervolgens ook Sparta Rotterdam versloeg en zo voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveerde naar de eredivisie. Lijnders besloot hierna op te stappen. Hij was de negativiteit in Nijmegen zat. (ANP)