Voetbal

Argentinië zegt oefenwedstrijd in en tegen Israël af

De oefenwedstrijd tussen Israël en Argentinië gaat niet door. Dat heeft de Argentijnse aanvaller Gonzalo Higuain gezegd tegen het Amerikaanse ESPN. Ook diverse Argentijnse media melden dat het duel is afgeblazen. De twee landen zouden elkaar zaterdag ontmoeten in Jeruzalem. Maar het duel veroorzaakte op voorhand al veel ophef. De voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, Jibril Rajoub, riep Arabische en islamitische voetbalfans op om shirts en foto’s van Barça-ster Lionel Messi te verbranden als de wedstrijd door zou gaan. Higuain bevestigde dat de wedstrijd is geschrapt wegens politieke druk. „Ze hebben eindelijk het juiste gedaan”, zei hij tegen ESPN. De wedstrijd tegen Israël zou de laatste oefenwedstrijd van de Argentijnen zijn, voordat ze op 16 juni op het WK moeten aantreden tegen IJsland. (ANP)