Pindasoep

Dit gerecht komt van de kok die ervoor zorgt dat de spelers bij Ajax lekker te eten krijgen: Johan Klein Gebbink. Al sinds 1993 reist hij de selectie achterna om het eten op locatie te verzorgen. Naar eigen zeggen is zijn pindasoep een groot succes, dus die gaan we nu een nog groter podium geven.

Bereid alvast de kippenbouillon en zet deze klaar. Snipper de ui en prak de rijpe banaan met een vork fijn. Verhit olie in een ruime soeppan en voeg de gesnipperde ui en de geprakte banaan toe. Roer goed, zodat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Schenk na 2 minuten de kippenbouillon in de pan en roer goed. Snijd de stengel citroengras en de rode peper fijn en voeg deze toe aan de pan. Voeg nu ook de lepels pindakaas toe aan de soep en roer het geheel goed door.

Voeg de suiker, gemberpoeder, laos, komijnpoeder en de Chinese vijfkruidenmix toe. Voeg vervolgens ook de sweet chilisaus en de gembersiroop toe en roer goed. Vind je de soep te waterig, voeg dan wat extra pindakaas toe. Vind je de soep te dik, voeg dan wat extra kippenbouillon toe. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze toe aan de soep. Hak de takjes selderij fijn. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken en voeg er op het laatst de fijngesneden selderij aan toe.