Tennis

Arrestaties in België bij invallen rond omkoping tennis

De Belgische justitie heeft bij invallen in een onderzoek naar omkoping in het proftennis dertien arrestaties verricht. Dat meldde het Federaal Parket in Brussel dinsdag. Het onderzoek richt zich op een Armeens-Belgische bende, sinds 2014 actief, die het voorzien zou hebben op wedstrijden in de lagere tennisregionen. Ook in Nederland is op twee plekken onderzoek gedaan, aldus het Federaal Parket. Leden zouden „actief professionele tennissers hebben omgekocht”. Ze kozen buitenlandse wedstrijden uit in de Challenger- en Futures-circuits, de twee tennisniveaus onder het hoogste niveau (de ATP World Tour). Wedstrijden van die toernooien worden vaak niet uitgezonden, waardoor omkoping makkelijker onopgemerkt kon blijven. Namen van betrokken spelers zijn niet bekendgemaakt. (NRC)