Podcast

NRC Onbehaarde Apen #11: Alles over de tong met Joël Broekaert

Wat is het verschil tussen smaak en aroma? Hoe proef je umami? En wat gebeurt er als je zuur niet meer herkent? Onbehaarde Apen gaat deze week op ‘tong-expeditie’ met culinair journalist Joël Broekaert, die vertelt hoe deze speciale spier proeft én smaakt.

Naast culinair journalist en restaurantrecensent is Joël Broekaert ook een groot biologieliefhebber. En dus schuift hij vol enthousiasme aan om de Onbehaarde Apen wegwijs te maken op tong-expeditie langs aroma’s, supertasters en olfactorische organen. Wil je tijdens het luisteren meedoen met de experimenten? Zorg dan dat je in ieder geval zongedroogde tomaten, parmezaanse kaas, citroen, sinaasappel en een pakje Skittles binnen handbereik hebt. Eet smakelijk!

Luister ook de vorige aflevering van Onbehaarde Apen: Kun je je lichaam verlaten?.

Productie Mirjam van Zuidam.