Recensie

Recensie

Natalie Prass levenslustig, ondanks sombere blik

Het heeft een tijdje geduurd voor de Amerikaanse zangeres Natalie Prass haar geslaagde, zelfgetitelde debuutalbum met orkestrale pop opvolgde. Niet dat ze stil zat. Integendeel. Prass had haar nieuwe album voltooid, maar besloot die toch niet uit te brengen. Haar persoonlijke liedjes vormden een te schril contrast – ‘te neutraal’ – met haar woede en bezorgdheid om de presidentsverkiezingen.

Op The Future and the Past is de ommezwaai zowel tekstueel als muzikaal een stilistische verschuiving. Prass heeft elegante funkpopliedjes met verfijnde melodieën gemaakt waarin ze haar strijdlustige, feministische standpunten en bezorgde observaties op een gepolijste manier vat.

De retroaccenten leende ze uit de neosoul en Braziliaanse tropicalia. Verrassend is hoe tintelend, levenslustig en hoopvol Prass klinkt, ondanks haar sombere blik.