Murdoch

Britten akkoord met overname Sky door 21st Century Fox

Rupert Murdochs 21st Century Fox mag van de Britse regering betaalzender Sky overnemen. Dit leidt waarschijnlijk tot een biedingenstrijd tussen 21st Century Fox-eigenaar Rubert Murdoch (87) en de Amerikaanse mediagigant Comcast, die ook zijn zinnen heeft gezet op Sky. Murdoch deed zijn bod van 11,7 miljard pond (13,4 miljard euro) in december 2016, maar politici en toezichthouders hielden de overname tegen uit vrees dat de mediatycoon een te dominante rol in het medialandschap zou krijgen. Daarom stelt de Britse regering hem nu de voorwaarde dat hij 24-uurs nieuwszender Sky News verkoopt, dochteronderneming van Sky. Murdochs 21st Century Fox bezit al 39 procent van Sky en het bod betreft dus slechts de 61 procent die het bedrijf nog niet in handen heeft. (NRC)