Hulp-tv

‘NPO-ombudsman moet over alle programma’s oordelen’

De ombudsman van de NPO moet voortaan over alle programma’s van de publieke omroep kunnen oordelen. Dat stellen fractieleden van D66, CDA, ChristenUnie en GroenLinks. Tot nu toe onderzoekt de ombudsman alleen of journalistieke programma’s aan de normen voldoen. De Kamerleden hebben minister Arie Slob (Media, ChristenUnie) om opheldering gevraagd na de berichtgeving in NRC over het hulpprogramma Vier Handen op één Buik van BNNVARA. De programmamakers beloofden tienermoeders te helpen. In de praktijk stonden echter in een aantal gevallen de belangen van de makers voorop. Ook vragen de partijen de omroepen in een NPO-brede gedragscode „duidelijkere normen” te stellen hoe programmamakers met kwetsbare deelnemers moeten omgaan. (NRC)