Guatemala

Duizenden mensen vluchten na nieuwe uitbarsting vulkaan Fuego

De vulkaan Fuego in Guatemala is dinsdagavond lokale tijd opnieuw uitgebarsten. De berg stootte aswolken en rook vijf kilometer de lucht in. Het vulkanische materiaal, dat tot vierhonderd graden warm is, verspreidt zich in noordwestelijke richting. Opnieuw zijn er duizenden mensen gevlucht. Het is niet duidelijk of de nieuwe uitbarsting slachtoffers heeft gemaakt. Het dodental na de uitbarsting van zondag staat op 75. Nog maar 23 lichamen zijn geïdentificeerd, de meeste lichamen zijn onherkenbaar verminkt. Zeker 192 mensen zijn vermist, meer dan drieduizend hebben hun huis verlaten. Dinsdagmiddag kwamen er al berichten naar buiten over verhoogde vulkanische activiteit bij de Volcán de Fuego. Rond half acht ‘s avonds lokale tijd barstte de vulkaan opnieuw uit. (NRC)