Reorganisatie

Eneco schrapt honderden banen, gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten

Foto ANP

Energieleverancier Eneco schrapt ongeveer 250 arbeidsplaatsen om kosten te besparen en efficiënter te gaan werken. Bij de onderneming werken momenteel circa 3.000 mensen. Bij één op de drie geschrapte banen gaat het om tijdelijk personeel. Een deel van het banenverlies zal worden opgevangen door natuurlijk verloop en interne overplaatsingen, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Eneco wil zo bijna 100 miljoen euro aan kosten besparen. Eneco bevindt zich momenteel in een verkoopproces. Veel gemeenten willen van hun aandelen af, maar er zijn ook tegenstanders. Er moet nog een definitief besluit worden genomen. Alle opties worden onderzocht, van een beursgang tot een verkoop door middel van een veiling. (ANP)