Iran-deal

Fabrikant van Citroën en Peugeot begint aftocht uit Iran

PSA, de producent van de Franse automerken Peugeot en Citroën, heeft maandag aangekondigd zijn activiteiten in Iran te zullen staken. Aanleiding is het besluit van de VS om het in 2015 gesloten internationale atoomakkoord met Iran op te zeggen. PSA vreest dat het wordt getroffen door Amerikaanse sancties als het zijn activiteiten niet opschort. De Franse autofabrikant hoopt nu met hulp van de Franse regering overeenstemming te bereiken met de Amerikaanse regering over een mogelijke uitzondering op het sanctieregime. Nadat de VS en Europese landen in 2015 het atoomakkoord met Iran hadden ondertekend, is PSA een joint venture aangegaan met een Iraanse autobouwer. Op dit moment zijn de verkoopcijfers nog bescheiden, maar de Iraanse markt biedt groot potentieel voor PSA. (NRC)