Adyen op 13 juni naar de Amsterdamse beurs

Bij de aandelenverkoop wordt de Amsterdamse betalingsverwerker gewaardeerd op een bedrag rond de 7 miljard euro.

Foto ANP / Koen van Weel

De beursgang van betalingsverwerker Adyen vindt plaats op woensdag 13 juni. Dat blijkt uit de prospectus die dinsdag werd gepubliceerd. Adyen bevestigde in mei de geruchten dat het een beursgang voorbereidde.

Naar verwachting wordt er 922 tot 947 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van aandelen op de Amsterdamse beurs. Adyen stelt 4,19 miljoen aandelen beschikbaar aan institutionele beleggers, die daarvoor een uitgifteprijs betalen van 220 tot 240 euro per aandeel.

In totaal verkoopt Adyen 12,7 procent van de aandelen. Met de beursgang wordt Adyen gewaardeerd op een kleine 7 miljard euro.

Techredacteur Marc Hijink schreef een profiel over het Amsterdamse bedrijf: Wat is het geheim van Adyen?

Bij de aankondiging liet het bedrijf al weten dat de beursgang ingetogen wordt gevierd, en dat er geen gongceremonie aan het Beursplein zal plaatsvinden. Adyen regelt wereldwijd de betalingen voor grote bedrijven als Facebook, Netflix, eBay, Uber en Spotify. Het Amsterdamse bedrijf wordt gezien als een van de meest veelbelovende techbedrijven van Europa.

Volgens Het Financieele Dagblad werd eBay in januari als klant binnengehaald, met de belofte dat het een aandelenbelang van 5 procent kon krijgen. Daarvoor werkte eBay met concurrent PayPal.