Serena Williams trekt zich terug uit Roland Garros

Williams zei tijdens een persconferentie geblesseerd te zijn. Eerder werd de Deense Caroline Wozniacki uitgeschakeld op het toernooi.

Serena Williams maakte maandag bekend zich terug te trekken uit tennistoernooi Roland Garros.
Serena Williams maakte maandag bekend zich terug te trekken uit tennistoernooi Roland Garros. Foto Caroline Blumberg/EPA

De Amerikaanse tennisser Serena Williams heeft zich maandag teruggetrokken uit het tennistoernooi Roland Garros. Ze heeft een blessure aan haar borstspier. Dat zei ze maandag tijdens een persconferentie, aldus persbureau AP. Ze zou later op de dag in de vierde ronde spelen tegen Maria Sjarapova.

Tijdens de persconferentie zei ze: “Ik kan op dit moment niet echt serveren, en ook spelen gaat moeilijk.” Williams weet nog niet hoe ernstig de blessure is. Ze gaat dinsdag voor verder onderzoek naar het ziekenhuis.

Rolland Garros is het eerste grand slam toernooi dat Williams speelt nadat ze in september is bevallen van haar eerste kind. De Amerikaanse was er ruim een jaar lang uit en is afgezakt naar de 451ste plaats op de wereldranglijst. Haar rentree op het grandslamtoernooi in Parijs ging allesbehalve onopgemerkt. Ze speelde in een opvallende catsuit met rood lint om haar middel. “Lichamelijk gaat het heel goed,” zei ze. “Het is niet makkelijk geweest. Ik heb veel moeten opgeven om hier aanwezig te zijn.”

Wozniacki uitgeschakeld

Eerder werd de Deense Caroline Wozniacki uitgeschakeld op Roland Garros. De nummer twee van de wereldranglijst verloor in twee sets (7-6 (5) en 6-3) van de Russische Darja Kasatkina.

De wedstrijd ging zondag al van start in Parijs, maar werd voortijdig afgebroken omdat het te donker werd. Toen de speelsters het veld verlieten had Wozniacki de eerste set al verloren, de score van de tweede set stond op 3-3. Bij hervatting van de wedstrijd speelde Kasatkina maandag meteen aanvallend, waarmee ze resoluut afrekende met de 27-jarige Deense.

Kasatkina tegen Stephens

Wozniacki gold als een van de kanshebbers in Parijs. De Deense won in januari nog de Australian Open in Melbourne. Het was de eerste Grand Slam-titel die ze in de wacht sleepte.

De 21-jarige Kasatkina, als veertiende geplaatst, neemt het in de kwartfinales op tegen de Amerikaanse Sloane Stephens, nummer tien op de wereldranglijst. Ook Simona Halep, de nummer één van de wereld, plaatste zich maandag voor de kwartfinales. Zij komt te staan tegenover de winnaar van de wedstrijd tussen Angelique Kerber en Caroline Garcia.