Voetbal

Familie Nouri vraagt arbitrage KNVB over aansprakelijkheid

De familie van Ajacied Abdelhak Nouri stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB. Hij zou niet de juiste zorg hebben gekregen toen hij bijna een jaar geleden tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk in elkaar zakte. Door het incident liep de 21-jarige middenvelder blijvende hersenschade op. Uit videobeelden zou blijken dat de hartmassage van Nouri te laat op gang kwam, maar volgens de advocaat van de familie weigert Ajax enige verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid te aanvaarden. In een verklaring schrijft de familie te moeten leven met de gevolgen van de „collaps” van Nouri „met de wetenschap dat deze gevolgen hoogstwaarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen indien op een juiste en adequate wijze zou zijn ingegrepen.” Voetbalclub Ajax wilde niet direct reageren. (NRC)