Op weg naar Europa

Migrantenboot zinkt voor kust Tunesië: tientallen doden

Zeker 46 mensen zijn zondag omgekomen bij een ramp met een migrantenboot voor de kust van Tunesië. Dat meldt het Tunesische ministerie van Defensie. De boot, met ongeveer 180 migranten aan boord, zonk nabij de Kerkenna-eilanden. De kustwacht kon 67 mensen redden. Een groot aantal opvarenden wordt nog vermist. De reddingsoperatie was zondagavond nog in volle gang. Op de boot zaten zowel Tunesiërs als migranten uit andere Afrikaanse landen. Mensensmokkelaars gebruiken Tunesië steeds vaker als vertrekpunt voor een oversteek naar Europa, nu de kustwacht in buurland Libië strenger controleert. Migranten proberen vanuit Tunesië het Italiaanse eiland Sicilië te bereiken. Ook voor de Turkse kust verdronken zondag negen migranten, onder wie zes kinderen, meldt Reuters. (NRC)