Neymar siert comeback op met overtuigende Goal v/h Weekend

Leuk, die goal van Quincy Promes. Maar laten we nu niet doen alsof dat doelpunt tot de besten van dit weekend behoort.

Nu Bas Dost met vakantie is, hebben we aan Danny Hoesen inmiddels al enkele weken een surrogaat dat vrijwel elke week scoort in een buitenlandse competitie. Dit weekend zijn vijfde goal in de laatste zeven wedstrijden voor de San Jose Earthquakes.

Verder was het dit weekend 21 jaar geleden dat Roberto Carlos de mogelijk bekendste vrije trap ter wereld binnenschoot middels zijn ‘ventieltrap’. Ook Braziliaans: deze goal van Andrey (Vasco da Gama) zaterdagavond.

3. Arthur Caike (Atlético Mineiro v CHAPECOENSE 2-2)

Arthur was een van de spelers die op huurbasis naar Chape kwam om een nieuw team te vormen nadat vrijwel de gehele selectie omkwam bij de bekende vliegtuigcrash. De aanvaller is inmiddels definitief overgenomen en dit weekend liet hij zien waarom:

2. Manuel Barreiro (GIMNASTIC v Rayo Vallecano 2-0)

Opvallende ontknoping op het Spaanse tweede niveau. Rayo en Huesca waren al zeker van promotie naar La Liga maar moesten op de slotdag nog wel uitmaken wie kampioen werd. Koploper Rayo ging de boot in bij Gimnastic, mede dankzij onderstaande goal. Huesca had de titel voor het oprapen maar verloor ook, bij Oviedo.

1. Neymar (BRAZILIË v Kroatië 1-0)

De landen die vier jaar geleden het openingsduel speelden van het WK ontmoetten elkaar zondag op Anfield. Neymar kwam na de rust binnen de lijnen voor zijn eerste speelminuten sinds hij drie maanden geleden geblesseerd raakte. Meteen drie Kroatische verdedigers neppen en de doelman verbijsterd achterlaten: klasse. Ook het overstapje in de lucht van Coutinho is aardig: