Nederland ook tegen Italië gelijk (1-1)

Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Nathan Aké zorgde kort voor het eindsignaal voor de gelijkmaker.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Het Nederlands elftal heeft maandag ook tegen Italië met 1-1 gelijkgespeeld. Het team van bondscoach Ronald Koeman was in de oefenwedstrijd langere tijd de onderliggende partij maar kwam enkele minuten voor tijd op gelijke hoogte.

Italië leek al na drie minuten op voorsprong te komen nadat Andrea Belotti uit een vrije trap binnentikte. De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. De bal was onderweg aangeraakt.

Gedurende de rest van de eerste helft was Italië de sterkere van de twee. Nederland begon met Babel en Depay in de basis maar vooral aanvallend kwam het team tekort. Tekenend was de statistiek dat Nederland 70 procent van zijn duels in de eerste helft verloor. Aangezien Italië ook niet meer wist te scoren, stond het 0-0 bij de rust.

Twitter avatar OptaJohan OptaJohan 1 - The Netherlands attempted only one shot and lost 70% of all duels in the first half against Italy. Powerless.

Italië met tien man

Dat veranderde na 66 minuten toen Simone Zaza uit de rug van Daley Blind opdook en na een voorzet van rechts bij de eerste paal binnengleed. Twee minuten later kreeg Oranje weer wat hoop toen de Italianen met tien man kwamen te staan na een overtreding van Domenico Criscito. Hij haalde Ryan Babel neer nadat die enigszins vrij op weg was naar het Italiaanse doel.

Pas enkele minuten voor tijd wist Nederland van de overtalsituatie te profiteren. Nathan Ake mocht geheel vrijstaand binnenkoppen. Het leverde, net als donderdag tegen Slowakije, een 1-1 eindstand op.