Politie schiet op agressieve man in de Dom in Berlijn

De man zou volgens de Duitse krant Die Welt hebben geschreeuwd en een mes hebben getrokken.

Politieauto's rond de Dom in Berlijn zondag.
Politieauto's rond de Dom in Berlijn zondag. Foto Fabrizio Bensch / Reuters

Een Duitse politieagent heeft zondag in de Dom in Berlijn geschoten op een 53-jarige man die daar grote paniek veroorzaakte. Dat meldt persbureau Reuters. Volgens de Duitse politie is de man daarbij gewond geraakt aan beide benen.

Twitter avatar polizeiberlin Polizei Berlin Am Berliner Dom in #Mitte haben unsere Kolleg. kurz nach 16 Uhr auf einen randalierenden Mann geschossen. Er wurde an den Beinen verletzt. Die 3. #Moko des #LKA ist auf der Anfahrt und übernimmt die Ermittlungen.
#Bitte vermeiden Sie Spekulationen - Infos folgen hier.
^yt

De man zou volgens de Duitse krant Die Welt hebben geschreeuwd en geraasd, en een mes hebben getrokken in de kerk. Er waren op dat moment zo’n honderd mensen aanwezig.

Op videobeelden die rondgaan op sociale media is te zien hoe gewapende politieagenten het gebied rond de Dom afzetten en hoe er twee ambulances voor de ingang van de Berlijnse toeristische attractie staan geparkeerd. Toen de politieschoten vielen was de dom al ontruimd.

Een woordvoerder van de politie bevestigt tegen Reuters dat er is geschoten in de Berlijnse Dom. Volgens Die Welt is gearresteerde man een Oostenrijker. Hij zou tijdens zijn aanhouding een agent hebben verwond. Zowel deze politieagent als de man verkeert buiten levensgevaar. Het motief van de dader is volgens de politie nog onduidelijk.

Twitter avatar polizeiberlin Polizei Berlin #UPDATE 3
Bei dem Tatverdächtigen handelt es sich um einen 53-jährigen Mann.
Anhaltspunkte für eine terroristische bzw. islamistische Tatmotivation sind bislang nicht erkennbar.

Correctie (3 juni 2018): In een eerdere versie van dit artikel werd de Dom van Berlijn, een protestantse kerk, een “kathedraal” genoemd. Dit is onjuist en is hierboven aangepast.