Podcast

NRC Haagse Zaken #34: Geld, gas en grote woorden

Bewoners, gemeenten, bestuurders; iedereen is boos op Eric Wiebes. De Minister van Economische Zaken besloot de versterking van panden in het aardbevingsgebied nog even in de wacht te zetten. Want, zo veel is duidelijk, voor het oplossen van het gasprobleem is geld nodig. Veel geld. Waar moet dat vandaan komen?

Het Groningse dorpje Overschild staat symbool voor het gasprobleem. Van de vier straten worden er twee uit veiligheidsoverwegingen vervangen, terwijl de andere twee blijven staan. De reden? Onduidelijkheid over geld, legt redacteur Milo van Bokkum uit. Welke belangen spelen een rol? En welke potjes worden daar hoogstwaarschijnlijk voor aangesproken? Daarvoor schuift redacteur Philip de Witt Wijnen aan, in weer een nieuwe Haagse Zaken.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Politieke sprookjes en gemeenteraadsels.

Productie Mirjam van Zuidam.