Media

Telegraaf Media Groep boekt bijna 3 miljoen winst over 2017

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft over 2017 een nettowinst van 2,9 miljoen euro behaald. Dat meldt het concern vrijdag. Een jaar eerder schreef het bedrijf nog 1,6 miljoen euro winst. De goede resultaten werden deels veroorzaakt door de verkoop van puzzeldochter Keesing en het belang dat TMG had in Talpa Radio. Met het geld dat de verkoop van Keesing opleverde zijn leningen afgelost, zo meldt het bedrijf. De omzet van TMG, eigenaar van De Telegraaf, Veronica, Dumpert en meerdere regionale bladen, daalde met 10,4 procent naar 311,8 miljoen euro. Dat kwam vooral doordat de gedrukte media een derde minder aan advertentie-inkomsten genereerden. In februari 2018 werd de beursnotering van TMG beëindigd. Sindsdien bezit het Mediahuis 99,5 procent van de aandelen van het bedrijf. (NRC)