Man doodgeschoten in Rotterdamse winkel

Aanleiding was volgens de politie een ruzie op straat. Agenten hebben een verdachte aangehouden.

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie Foto Remko de Waal/ANP

Bij een schietpartij in een Rotterdamse winkel is zaterdagmiddag een 46-jarige man om het leven gekomen. Agenten hebben een verdachte aangehouden, meldt de politie.

Het slachtoffer en de verdachte waren samen met anderen betrokken bij een ruzie voor de deur van een slijterij in de wijk Hillesluis, in Rotterdam-Zuid. Op een gegeven moment gingen de ruziezoekers de zaak binnen. Daar werd de 46-jarige man met meerdere kogels neergeschoten. De traumahelikopter rukte uit om hulp te verlenen, maar ondanks reanimatie overleed de man ter plaatse.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Schietpartij Riederlaan Rotterdam: na ruzie op straat man in een winkel neergeschoten. Een verdachte is aangehouden, maar politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Informatie over achtergronden of iets gezien? Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Twee agenten die in buurt waren, hoorden de schoten. Ze renden naar de plek van de schietpartij, en konden de 26-jarige verdachte arresteren toen die de slijterij verliet. Volgens de politie worden er mogelijk nog meer verdachten aangehouden.

Politie onderzoekt aanleiding

Volgens een woordvoerder van de politie is nog onbekend of het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden, en of ze banden hadden met het criminele circuit. De politie zegt nog onderzoek te doen naar de aanleiding van de ruzie.

Vooralsnog denkt de politie niet dat het incident in Rotterdam-Zuid verband houdt met een andere schietpartij, die vrijwel tegelijk plaatsvond in Capelle aan den IJssel. Een vrouw werd daar op het parkeerterrein van een sportvereniging in haar arm geschoten. Zij overleefde de aanval.