TMG boekt bijna 3 miljoen winst over 2017

De goede resultaten werden deels veroorzaakt door de verkoop van puzzeldochter Keesing en het belang dat TMG had in Talpa Radio.

Foto ANP
Foto ANP

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft over 2017 een nettowinst van 2,9 miljoen euro behaald. Dat meldt het concern vrijdag. Een jaar eerder schreef het bedrijf nog 1,6 miljoen euro winst.

De goede resultaten werden deels veroorzaakt door de verkoop van puzzeldochter Keesing en het belang dat TMG had in Talpa Radio. Met het geld dat de verkoop van Keesing opleverde zijn leningen afgelost, zo meldt het bedrijf.

Dalende advertentie-inkomsten

TMG heeft onder meer De Telegraaf, Veronica, Dumpert en meerdere regionale bladen in beheer. De opbrengsten daalden afgelopen jaar met 10,4 procent naar 311,8 miljoen euro. Dat kwam vooral doordat de gedrukte media een derde minder aan advertentie-inkomsten genereerden.

Na een felle concurrentiestrijd tussen John de Mol en het Mediahuis werd TMG halverwege 2017 overgenomen door laatstgenoemde partij. Sinds de overname zijn de bedrijfsresultaten flink opgekrikt.

In februari 2018 werd de beursnotering van TMG beëindigd. Sindsdien bezit het Mediahuis 99,5 procent van de aandelen van het bedrijf. Voor het einde voor het jaar moet dat 100 procent zijn.