Thuiskok

Kokoscake met frambozen

Een vrolijke picknick is uiteraard niet compleet zonder zoet. Met de overgebleven helft van de frambozen en de kokosrasp garneert u de cake. Mocht u geen verse frambozen hebben, dan kunt u ook frambozenjam gebruiken of frambozen uit de diepvries. Een andere fruitsoort is ook een optie.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Laat de boter zachtjes smelten en weer even afkoelen. Klop de eieren schuimig met de suiker en klop vervolgens de boter en de kokosroom erdoor. Zeef het bakmeel en spatel het met het zout door het eiermengsel tot je een mooi, luchtig beslag hebt. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel de helft van de frambozen erover. Bak de cake ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken: als die er schoon uit komt, is je cake goed. Laat de cake afkoelen in de vorm.