In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Jongeren voetballen in de Braziliaanse sloppenwijk Tavares Bastos in Rio de Janeiro. De stad is thuishaven van enkele voetbalclubs die op zeer hoog niveau spelen, en het Maracana stadion in Rio de Janeiro is een van de grootste voetbalstadions ter wereld. Naast voetbal is Rio ook bekend door de vele sloppenwijken waar veel criminaliteit heerst en het leger, de politie, drugsbendes en doodsescaders om de macht strijden.
Foto Carl De Souza / AFP
De ongeveer 300 Dülmener paarden worden bijeengedreven om de eenjarige hengstenveulens uit de kudde te halen. Deze kudde, die leeft in het uitgestrekte bos-, veen-, en heidegebied bij het Duitse plaatsje Dülmen, is de laatste in vrijheid levende kudde die bewaard is gebleven. De Dülmener paarden zijn verwilderde paarden die vroeger in de mijnbouw ingezet werden.
Foto Focke Strangmann / EPA
Presidentskandidaat José Antonio Meade, van de Mexicaanse Institutioneel Revolutionaire Partij (PRI) valt tijdens een bijeenkomst met burgers van Mexico City. De PRI, die regelmatig beschuldigd werd van corruptie en machtsmisbruik, regeerde tussen 1929 en 2000 onafgebroken in Mexico, maar moest het tot 2012 in de oppositiebankjes stellen. De partij staat er in de peilingen slecht voor, maar heeft nog altijd veel politieke macht en het meest uitgebreide netwerk van alle politieke partijen. Op 1 juli zijn er verkiezingen in Mexico.
Foto Gustavo Graf / REUTERS
Drukte op het ‘strand’ van Sorenga aan de Noorse stad Oslo.
Foto Berit Roald / EPA
Mensen zoeken verkoeling op een grindbank in de Isar bij de Duitse stad München. De Isar, die op 1.200 hoogte in het Oostenrijkse Tirol ontspringt en in het voorjaar veel smeltwater uit de Alpen afvoert, wordt sinds het begin van de 20ste eeuw gebruikt voor de opwekking van elektriciteit.
Foto Peter Kneffel / AFP
De Russische anti-Kremlin journalist Arkady Babchenko tijdens een persconferentie van de Oekraïense geheime dienst waarin bekend gemaakt werd dat de journalist nog leeft. Babchenko, bekend om zijn kritische houding tegenover de Russische overheid, had in samenwerking met de Oekraïense geheime dienst zijn eigen dood in scène gezet nadat ze ontdekten dat de Russische overheid plannen zou hebben hem te vermoorden.
Foto Sergei Supinsky / AFP
Studenten van de prestigieuze Ecole Polytechnique tijdens de wedstrijd tussen de Australische tennisser James Duckworth en de Kroaat Marin Cilic tijdens Roland Garros. De studies op de school, die traditioneel geleid wordt door een generaal en veel militair personeel in leidinggevende functies heeft, zijn gratis en de studenten krijgen zelfs een salaris, maar om er te mogen studeren moet je tot de allerbesten van de toelatingsexamens behoren. Door deze opzet kunnen ook zeer begaafde jongeren van eenvoudige afkomst hier studeren.
Foto Christophe Simon / AFP
Studenten van de Keniaanse St. Dominic Bukna Secondary school in Kisumu, zitten wegens de overvolle klaslokalen buiten tijdens hun examen Engels.
Foto Yasuyoshi Chiba / AFP
Een Sphynx, een haarloze kat, tijdens MomoCon 2018 in het the Georgia World Congress Center in Atlanta. MomoCon is een jaarlijkse anime- en gaming-conventie waar naast anime en gaming ook alles te vinden is over onder andere webcomics, kostuums en spellen, en heeft ieder jaar een ander thema.
Foto Erik S. Lesser / EPA
Een soldaat van het ’Vrij Syrische Leger’ in het door rebellen beheerste Dael bidt na zijn iftar. Iftar is de maaltijd die moslims gedurende de ramadan direct na zonsondergang nuttigen en waarmee het vasten verbroken wordt. Het ’Vrij Syrische Leger’ werd in 2011 opgericht door generaal Riad al-Asaad om samen met andere militairen demonstranten te kunnen beschermen tegen het regeringsleger.
Foto Alaa Al-Faqir / REUTERS
Luikse politieagenten tijdens een eredienst voor de slachtoffers van de aanslag in Luik waarbij twee agenten en een voorbijganger om het leven kwamen. De dader viel gewapend met een mes twee agenten van achteren aan, waarbij hij de vuurwapens afhandig maakte en de agenten er vervolgens mee doodde. Tijdens zijn vlucht maakte hij zijn derde slachtoffer. Tijdens de korte gijzeling op een middelbare school die daarop volgde, drong de politie de school binnen waarna hij werd doodgeschoten.
Foto Emmanuel Dunand / AFP
Lava uit de Kilauea vulkaan die, na de eerste tekenen van een mogelijke uitbarsting op 27 april, sinds begin vorige maand op tal van plaatsen tot ver in de bewoonde gebieden zijn lava uitstort. De Kilauea is naar schatting tussen de 300.000 en 600.000 jaar oud en een van de actiefste vulkanen ter wereld.
Foto Marco Garcia / REUTERS
Een toeschouwer van de 14de National Memorial Day Parade in Washington. Tijdens deze parade, die jaarlijks honderdduizenden toeschouwers trekt, herdenkt en eert men alle mensen die sinds de Amerikaanse Burgeroorlog in 1861 en alle daaropvolgende oorlogen in het leger dienden of tijdens de strijd om het leven kwamen.
Foto Toya Sarno Jordan / REUTERS
4.500 paar schoenen voor het gebouw van de Europese Raad op het Jean Reyplein in Brussel symboliseren de slachtoffers van Israëlisch geweld in het afgelopen decennium. De schoenen werden geplaatst op de dag waarop de EU-ministers arriveerden voor een vergadering waar onder andere de huidige situatie in de Gazastrook aan de orde zou komen.
Foto Stephanie LeCocq / EPA
Paus Franciscus schudt leden van het Italiaans militaire corps, de Carabinieri, de hand tijdens zijn wekelijkse audiëntie op het Sint-Pietersplein in het Vaticaan.
Foto Maurizio Brambatti / EPA